TİM BAŞKANI YENİ ÖNLEM PAKETİ HAKKINDA DEĞERLENDİRMEDE BULUNDU

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle yeni önlem paketi hakkında değerlendirmede bulundu Gülle, "Model ihracat ekseninde büyüme modeli bundan memnuniyet duyuyoruz ve çalışıyoruz" dedi.

TİM Başkanı İsmail Gülle ihracat ve sanayi şirketleri için yapılacak 1 puan kurumlar vergisini indirimini değerlendirdi.

Bloomberg HT’de Piyasa Hattı programına konuk olan Gülle, kur ciddi artışlar fiyatlama ve fiyat verme kafaları karıştırmıştı. Dünkü açıklama ile TL ye güvenin tesis edilmesi anlamında önem kararlar içerdiğini gördük ve bundan da memnuniyet duyduklarını söyledi.

Gülle, “Biz kurun istikrarlı ve istikrarlı olmasından yanayız, Dövizi spekülatif bir kazanç alanı değil geliri olacak şekilde ihracat ailesine destek olacak şekilde uygulamaları ile gitmesinin daha faydalı olduğu kanaatindeyiz” diye ekledi.

Gülle'nin yeni önlem paketine dair yaptığı değerlendirme şöyle:

Model ihracat ekseninde büyüme modeli bundan memnuniyet duyuyoruz ve çalışıyoruz. Kurun istikrarlı olması önünüzü görememek ve bir adım sonrasını kestirememek fiyatlama kazanç ve kayıplarda kafamızı karıştırıyordu. Merkez Bankası’nın kur garantisi ile ihracatçının fiyat yapması ve kur kaybından dolayı bir kaybı varsa ihracatçının kafasını rahat ettirecektir.

Kurumlar vergisine yapılan düzenlemeyi olumlu buluyoruz. Kurumlar vergisi İndirimi işletmelerimize rahatlık sağlayacaktır. Biz ihracatçılar olarak bu ülkeye büyük miktarda dolar getirisi sağlıyoruz. Bu çerçevede halkımızın TL ile yatırımlarını yapması lazım çünkü koruyucu bir mekanizma getirildi. Bunu da son derece takdir ettiğimizi ifade etmek istiyorum.

17 Mart 2025

Sunlog, Özel Lojistik Çözümleriyle Madeni Yağ Sektörünün Yanında

Sunlog Grup CEO’su Unal SARI ile gerçekleştirilen sektöre özel röportajda, firmamızın yenilikçi hizmet anlayışı, ISOTANK taşımacılığı, dijitalleşme ve otomasyon çalışmaları hakkında ayrıntılı röportajı.
17 Kasım 2023

LOGITRANS TURKEY 2023 FUARINA KATILIM GERÇEKLEŞTİRDİK

Logitrans Türkiye 2023 Fuarı’nda heyecan dolu bir deneyim yaşadık! Sunlog ailesi olarak, bu büyük etkinliğe katılımınız ve ilginiz için teşekkür ederiz. Sizlerle buluşmak, tecrübelerimizi paylaşmak ve […]
10 Kasım 2023

LOGITRANS TURKEY 2023 FUARINDAYIZ. SİZLERİ BEKLİYORUZ.

Online İşlemler
Türkçe